keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Kuulumisia ja jännittäviä uutisia

Huh, meidän agiliidot on startannut käyntiin ACElla. Ollaan käyty jo kahdella tunnilla ja on toi kyllä pätevä pentu. Tosin kaikkea kivaa olisi maassa haisteltavaa, ja se onkin meidän ainoa ongelma hallilla. Suoritus tehdään nätisti ja just niinkun pyydetään, mutta palkan jälkeen hajuja on aaaaaaivan liikaa pienelle pennulle. Mur, ärsyttävää. Olen ottanut nyt lelun mukaan hallille ja palkannut sillä aina kun Halla on tullut luokse. Se on toiminut ihan hyvin, onnekseni Halla on tosi saalisviettinen. 
Ensimmäisellä aksatunnilla päästiin opettelemaan putki-hyppi-putkea ensin suoralla linjalla. Tauon jälkeen päästiinkin jo hyppy-putki-hyppy sarjaa tekemään, mutta niin että linja ei ollut suora. Rata oli rakennettu kutakuinkin L kirjaimen muotoiseksi. Se meni myös mainiosti. Toisella aksatunnilla päästiin tekemään valssausta. Aluksi Halla ei tajunnut mitä tehdä, mutta vain ja ainoastaan koska ohjasin sitä väärin. Kun muutin ohjaustani ja ohjasin esteelle tarkemmin, Hallakin pääsi kiinni juonesta. En ymmärrä miten se tajuaa minne pitää milloinkin mennä, varsinkin kun en ole tuollaisia kuvioita sille todellakaan opettanut. Olin ylpeä, ja koutsikin kehui Hallaa huipuksi tyypiksi! Kivaa, agilitykärpänen on purrut meitä molempia ja kovasti. 


Meillä on myös kaiken arjen keskellä jännittäviä uutisia! Haemme lauantaina ihanan australianpaimenkoira Piin meille koeajalle. Pii on jo kohta 3 vuotias uros, jonka kanssa on tehty agilityn alkeita, tottista ja jälkeä. Piitä on kehuttu avoimeksi ja leikkimieliseksi koiraksi. Piin omistajan muuttuneen elämäntilanteen vuoksi, Pii tulee nyt meille aluksi siis koeajalle, mutta jos kaikki menee hyvin niin Pii saa meiltä loppuelämänsä kodin. Hallalle ainakin tekee hyvää asustella toisen koiran kanssa ja jakaa minun huomiotani. Kerron Piistä lisää ainakin sitten, kun varmistuu jääkö se meille pysyvästi. Pii pääsee myös meidän kanssa hallille treenaamaan aksaa ja tokoa. Jännittävän ihanaa! Toivottavasti Hallasta ja Piistä tulee superhyviä kavereita <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti