maanantai 30. tammikuuta 2017

Iso pieni pentu

Halla on jo 4 kuukautta! Aika menee super nopeasti.. kohtahan tuo on jo puolivuotinen. Huh. 16-viikkois painot ja korkeudet kerron seuraavassa postauksessa, kun ollaan huomenna käyty eläinlääkärillä ottamassa rokote. Paljon ollaan kuitenkin opeteltu viime viikkoina. Ensimmäiset agiliitämiset on aloitettu ja toko kurssikin ehti jo loppua. Viikon päästä meillä alkaa agilityn alkeet kurssi ACE:lla. Jännittää. Paljon. Yritän myös päästä ALO tokon valkkaryhmään kpsh:lle.. sinne on vaan niin pirun vaikea päästä, kun on niin paljon halukkaita. 
Ollaan tosiaan harjoiteltu tokossa istu-maahan-seiso vaihtoja, paikalla oloa, kontaktia, perusasentoa ja hieman seuraamista. Perusasento sujuu jo paremmin, Halla ei enää hypi mun palkkakädelle. Seisominen on hankala opettaa, tosin seiso- maahan vaihdot sujuu ihan ok verrattuna istu-seiso vaihtoihin. No, onhan tuo vielä ihan pentu, enkä oleta siltä liikoja. Paikallaolo sujuu huipusti ja kontaktikin usein. Välillä joudun muistuttelemaan Hallaa perusasennossa, että palkka tulee kun ne silmät tapittaa mua eikä palkkaa. Seuraaminenkin onnistuu, ollaan tosin vasta tehty parin askeleen seuraamista. Näiden lisäksi ollaan harjoiteltu peruuttamista, jalkojen väliin tulemista, leikkimistä, palkan tuomista takaisin, kosketusalustaa, boksin päälle nousemista, boksin sisään menemistä.... Kaikennäköistä on siis tullut tehtyä. Ainiin, lenkeillä ollaan opeteltu odota käskyä ja luoksetuloa sekä lähellä pysymistä/kontaktia. 
Agilityn makuun päästiin jo myös muutama viikko takaperin. Aloiteltiin lähetyksen, kuljetuksen ja vastaanottamisen harjoitukset. Takakiertoja ollaan harjoiteltu ja putkessa ollaan käyty. Estefocusta opetellaan vielä paremmaksi, jotta ei agility puolella tapita mua liiaksi ja törmäile esteisiin. 
Muutettiin myös pari päivää sitten uuteen asuntoon ja voi kun riemu siinä repesi, kun on niin mahtavan paljon tilaa tutkia ja temmeltää. Leluja levitellään ympäri taloa, ja vähintäänkin joka kerta kun menen keittiöön Halla olettaa ruoka-ajan koittavan. Halla on myös löytänyt kivan paikan naapurin koiran kyyläämiseen sohvan selkänojalta. Muutaman kerran on penneli yrittänyt haukahtaa naapurin koiralle - naapurin koira kun haukkuu monta tuntia päivässä ulkona... Olen tiukasti kieltänyt kaikki muille koirille haukkumiset tai hörinät. En todellakaan halua saada koiraa joka haukkuu toisille koirille (jos se on minusta kiinni). 
Halla on melkein jo sisäsiisti.. muutamia kertoja viikossa tulee pissit sisälle. Yleensä nekin vahingot sattuu, kun penneli riehuu niin paljon, että ei tajua pidättää. Yöt menee meillä mallikkaasti, nukutaan yleensä se 8 tuntia yössä ilman ulkona käyntiä. Parhaat arkielämän opetukset (tai opetusten yrittämiset) ovat vihdoin tuottaneet tulosta! Halla käy makaamaan käy siihen - käskyllä, vaatii kuitenkin vielä pari kertaa toistoa tälle käskylle ennen kuin penneli tajuaa, että tässähän oikeasti piti käydä pidemmäksikin aikaa makaamaan. Toinen käsky, mikä ihan vahingossa tuli opetettua Hallalle on ei enää - käsky. Eli siis jos Halla tyrkyttää lelua/hyppii päälle/riehuu muuten vain, käsken sen lopettamaan tuolla käskyllä ja se lopettaa! Se ihan oikeasti lopettaa leikkimisen/riehumisen ihan kokonaan ja rupeaa nukkumaan. Huippua! Myös iltaisin kun sammutan makuuhuoneesta valot Halla menee suoraan nukkumaan. Edistystä? Kertauksena siis, Hallahan ei todellakaan ole pienempänä mennyt itse iltaisin nukkumaan tai minään muunakaan vuorokaudenaikana, vaan sille pidettiin parin viikon rauhoittumis - jakso, jolloin harjoiteltiin useita kertoja päivässä rauhoittumista. Teimme myös häkki rauhoittumis harjoituksia, joissa jouduin laittamaan Hallan nukkumaan häkkiin, kun se kävi ylikierroksilla. Nykyään voi sanoa sille, että ei enää, niin se lopettaa vähintään sen jälkeen, kun on toisen kerran testannut minua, että ihanko oikeastikko ei enää. Siis ihan super hyvä fiilis tulee tällaisista arkielämää helpottavista asioista. Halla on muutenkin tajunnut, että nukkuminenhan on oikeasti ihan kivaa ja sitä voi tehdä useamman kerran päivässä. Olen ylpeä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti